Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Nauka, odkrycia, przyroda
Żeglarstwo, podróże, wyprawy
Marynarka wojenna
Statki, porty, offshore
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Tawerny i kambuz
/
Przepisy
TYP: a1
Przepisy
Znajdź przepis:
Sortowanie:
Ostatnio dodane
Nazwa
Oceny
Dorsz z grillowanymi warzywami.
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Gabriel Stangret
Ryż opłukać, zalać 2x większą objętością wody, lekko osolić i delikatnie gotować ~15-20min. Rybę pokroić na kawałki, posolić, przyprawić pieprzem (...)
Południowoafrykańskie owoce morza
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Artur Wójtowicz
Mąkę wymieszaj z dwiema łyżkami zimnej wody, winem i sokiem z pomarańczy. Dodaj miód, przecier pomidorowy, skórkę pomarańczy, sól i (...)
Pstrąg pieczony z masłem i cytryną
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Artur Wójtowicz
Pstrągi dokładnie patroszymy, czyścimy i myjemy. Generalnie są dwie szkoły czyszczenia, jedni rybę skrobią z łusek, inni natomiast jedynie czyszczą (...)
Krewetki cytrynowo-czosnkowe
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Artur Kowalczyk
Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, dodać zioła prowansalskie, skórkę z cytryny i dusić razem ok. 2 minut. Można również (...)
Smażone krewetki z sosem pomidorowym i fetą
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
palka
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj cebulę, czosnek i podsmaż do miękkości. Dodaj pomidory z puszki, (...)
mule po zeglarsku
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tawerna Portowa
Mule oczyścić. W dużej, głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać masło. Następnie wrzucić szalotkę, bukiet ziół, pieprz i wlać wino. Doprowadzić do (...)
Szybki Tuńczyk
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Piotr Geissler
Zagrzać 3-4 łyżki oliwy na średnim ogniu. Położyć steki, doprawić solą, posypać ziarnami pieprzu i nasionami kopru. Wlać pół szklanki (...)
Panga z grillowej patelni
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tulipan
A tutaj jest przepis, który można łatwo wykonać. Danie zdrowe i pożywne. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety kroimy na mniejsze (...)
Paluszki z soli
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
sos: szczypiorek oraz czosnek drobno posiekać, wymieszać z jogurtem. Odczekać 10-15 minut aż przesiąknie czosnkiem. paluszki: filety pokroić w mniejsze prostokąty i (...)
Przepisy
Kategorie
Regiony
Na jacht
Drinki
Chleb, bułki i bułeczki (2)
Ciasta i ciasteczka (3)
Dania grillowe i biwakowe (6)
Dania mięsne (9)
Desery (5)
Makarony (11)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (15)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (10)
Zapiekanki (4)
Zupy (9)
Wszystkie (109)
Kuchnia francuska (3)
Kuchnia polska (27)
Kuchnia śródziemnomorska (29)
Chleb, bułki i bułeczki (1)
Ciasta i ciasteczka (1)
Dania grillowe i biwakowe (2)
Dania mięsne (7)
Desery (4)
Makarony (10)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (9)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (8)
Zapiekanki (3)
Zupy (7)
Bez alkoholu (5)
Brandy (3)
Gin (6)
Koniak (6)
Rum (16)
Wino (6)
Z likierem (12)
Z whisky (4)
Z wódką (18)
TYP: a2
TYP: a3